Is april een goede tijd om te zaaien?

4 april 2024

Ja! April is een hele goede tijd om te zaaien. Heel veel soorten bloemen kan je nu buiten in de vollegrond zaaien. En als je liever eerst voorzaait in potjes dan kan dat in april ook. De jonge plantjes kunnen dan in mei naar buiten.

Welke bloemen kan ik in april buiten zaaien?
Alle inheemse soorten bloemen en alle andere bloemsoorten die niet vorstgevoelig zijn kan je in april buiten zaaien. Dan vraag je je natuurlijk af… welke soorten zijn vorstgevoelig? Dat zijn er gelukkig maar een paar. En ze zijn ook niet allemaal even vorstgevoelig, sommige kunnen ook lichte vorst wel verdragen. De natuur is niet echt zwart-wit (gelukkig maar!).
Onze vorstgevoelige soorten zijn: cosmea, phacelia, suzanne-met-de-mooie ogen, gele mosterd, leverbalsem, boekweit, dahlia variabilis, kattensnor, Zinnia, klimmende winde en in zeer milde mate ook rode klaver. De rest kan dus tegen vorst.

Welke bloemen kan in voorzaaien in april?
Alle soorten kan je in april voorzaaien in kas, in een koude bak of in de vensterbank. Plant de jonge plantjes in april of mei naar buiten afhankelijk van hun grootte.

De waardering van happyseeds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 7024 reviews.
0
MENU
Right Menu Icon