De gele mosterdplant is een hele leuke bloem voor in de tuin of in een veld. Het bloeit met prachtige knalgele bloemen en doet het heel goed op verschillende soorten grond. Vooral stikstofarme grond is perfect voor gele mosterd omdat de plant zelf stikstof uit de lucht kan vastleggen.

gele-mosterd
Gele mosterd in bloei in Oost Groningen

Bijen zijn dol op de bloemen van de gele mosterd. Verder is het heel eenvoudig te zaaien en heeft de plant weinig zorg nodig.

Zaaien van gele mosterd

Het zaaien van gele mosterd is heel makkelijk. In de tuin of op een veld is de beste zaaitijd in de lente, maart / april. Het zaaien in de volle grond gaat als volgt:

Kies een stuk grond uit met voldoende afwatering en voldoende licht, gele mosterd houdt niet van schaduw en natte voeten.

Spit de grond om of zorg dat andere planten geen concurrent zijn voor de nieuwe zaadjes die je zaait. Zaai de zaden dun uit.

Verwijder onkruid uit het gebiedje waar je de gele mosterd gezaaid hebt voor het beste resultaat. Voor grote velden is dit natuurlijk niet te doen, dan zal er wat onkruid tussen de gele mosterd kunnen gaan groeien. Als de planten eenmaal groter zijn zullen ze geen last meer hebben van concurrentie door andere soorten planten.

 Aan het einde van de bloeitijd zou je de gele mosterdplanten kunnen omspitten om zo meer stikstof in de grond te brengen. Deze manier van bemesten is geheel natuurlijk en heet groenbemesting.

 

Feitjes over gele mosterd

Nederlandse naam Gele mosterd
Latijnse naam Sinapis alba
Eetbaar Alleen de kiemen of zaden
Hoogte 60 – 120 cm
Groeiperiode juni tot begin augustus
Zaaiplaats In veld of border
Kleur bloemen Geel

Je kan gele mosterd zaden bij ons bestellen. Bekijk ook eens de andere zaden in de webshop.

Zaden van de gele mosterd / witte mosterd zaden
Zaden van de gele mosterd / witte mosterd zaden
Gele mosterd in bloei

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 472 reviews.