Cosmos sulphureus

Dit soort heeft de gewone naam Oranje Cosmea en de Latijnse naam Cosmos sulphureus. Deze bloemsoort is familie van de Cosmea Cosmos bipinnatus, maar is net even een ander soort. Onderling kruisen kan ook niet.

De oranje Cosmea / Cosmos sulphureus heeft prachtige gele en oranje bloemen. De vele bloemen zitten op lange stengels en je ziet weinig blad. Het soort is heel populair is bij bijen, vlinders en hommels. Dit soort wordt ongeveer 60 á 70 cm hoog. In een veld of in de border is dit soort echt prachtig. Zaden bestellen kan hier.

Lees hieronder meer over hoe je deze bloem in de tuin kan zaaien en verzorgen.

Zaaiperiode en bloeiperiode

Zaaien kan buiten vanaf mei. Het duurt 8 tot 10 dagen voordat de zaden kiemen. Als je al eerder wilt beginnen kan je in april of mei in een kas of in huis zaaien. Verplaatst de planten dan in mei of juni naar buiten.

Dit soort bloeit in juli, augustus en september of tot de eerste nachtvorst. Cosmos sulphureus is gevoelig voor kou en vorst, vermijd dus dat de plant of de zaden hieraan blootgesteld worden.

Oranje cosmos sulphureus

De beste plek om te zaaien

Kies voor een plek in de volle zon of in de halfschaduw. Hoe meer zon hoe beter. Kies een goed gedraineerd stukje grond, want Cosmos sulphureus houdt niet van teveel nattigheid. Verder stelt dit soort weinig eisen aan de bodem.

Oranje Cosmea in een pot of bloembak zaaien kan ook. Kies dan voor potgrond met daar doorheen wat wit zand. Zorg ook altijd voor gaatjes onder in de bak of pot zodat er niet teveel water in de bak blijft staan.

Feitjes over Cosmos sulphureus

  • Verkrijgbaar in oranje, geel en rood-oranje bloemen.
  • In één gram zitten circa 120 zaden.
  • De zaden lijken een beetje op stokjes.
  • Behoort tot de Asteraceae (Composietenfamilie).
  • Door uitgebloeide bloemen weg te halen verleng je de bloei.
  • Bijen, vlinders en hommels komen op deze bloem af.
Cosmos sulphureus

Zaden bestellen

In de Happy Seeds webwinkel kan je zaden bestellen. Bekijk hier: Oranje Cosmea – Cosmos sulphureus. Wij hebben de bright lights mix, met geel, oranje en donkeroranje bloemen.

De waardering van happyseeds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 7091 reviews.
0
MENU
Right Menu Icon