Vragen

Staat je vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar info@happyseeds.nl

Hoe worden de zaden verzonden?

Wij verzenden altijd met PostNL. Kleine bestellingen worden in een envelop verzonden. Grote bestellingen worden verzonden via de pakketpost of brievenbuspakketpost van PostNL. Wij verzenden alle bestellingen zelf. Bekijk: leveringstijd en verzendkosten.

Hoe lang kan je de zaadjes bewaren?

De zaadjes van Happy Seeds kunnen minimaal 2 jaar bewaard worden zonder dat hun kiemkracht aangetast wordt. Als je ze na langer dan 2 jaar nog zaait zullen sommige zaadjes niet meer ontkiemen. Gooi ze niet gelijk weg, je kan het altijd proberen. Zaadjes moeten op een droge, donkere plek bewaard worden, het liefst op een lage temperatuur (5 tot 15 graden Celsius). Wij werken met verse zaden waarvan de kiemkracht getest is en verpakken de zaden zelf zodat ze nooit lang verpakt klaarliggen.

Kan ik ook zaden bestellen als relatiegeschenk, bedankje bij een bruiloft of doopfeest?

Jazeker! Dat is mogelijk. De handgemaakte zakjes met zaden kunnen worden voorzien van een tekst en je kan zelf kiezen welk soort zaden je wilt. In de webshop onder bedankjes kan je precies zien wat de mogelijkheden, leveringstijd en prijzen zijn. Per e-mail kan ik alles uitleggen over de levertijd van jouw specifieke bestelling, mail naar: info@happyseeds.nl

Relatiegeschenk zaadzakjes op maat naar wens van de klant

Wat betekent eenjarig en tweejarig?

Een eenjarige plant bloeit al in het jaar van zaaien. De tijd tussen kiemen en bloeien is kort, zijn hele leven vindt plaats in één kalenderjaar. Vandaar de naam eenjarig. Een tweejarige plant bloeit pas in het jaar na zaaien. Het eerste jaar is alleen voor de groei van het blad en de wortels. Het betekent niet dat de planten maar één of twee jaar oud worden, vaak sterft de plant wel af na de bloei maar afhankelijk van het soort kunnen ze ook meerdere jaren leven. Als je zaden van meerjarige of tweejarige soorten binnen opkweekt kan je ze soms ook als eenjarig soort opkweken, ze bloeien dan dus al wel in het eerste jaar.

Waar komen de zaadjes van Happy Seeds vandaan?

Alle zaden van Happy Seeds zijn gekweekt door gecontroleerde telers. De zaden worden niet bespoten. De kwaliteit en kiemkracht van de zaden wordt uitgebreid getest in een extern laboratorium voordat ze verkocht worden. De verpakking van de zaden wordt door ons verzorgd in Groningen. Hierdoor gebeurt het verpakken onder goede omstandigheden voor mens en milieu. Onze verpakkingen zijn van papier en zo klein en simpel mogelijk zodat er zo weinig mogelijk afval geproduceerd wordt.

Slaapmutsjes in houten bak

Zijn de zaden GMO vrij?

Ja, alle zaden en bloembollen die wij verkopen zijn GMO vrij. De zaden zijn volledig natuurlijk.

Zijn de zaden vrij van gif?

Ja, de zaden zijn niet bespoten en niet gecoat met gif zoals neonicotinoïden. De zaden zijn niet ontsmet zoals dat officieel heet. Om beestjes kwijt te raken zijn de zaden geschoond (mechanisch) en zijn ze onder lichte druk gezet waardoor eitjes, larven e.d. die eventueel op of in de zaden zitten dood gaan. Dit is volledig gifvrij en geeft geen negatieve effecten voor de zaden zelf. Wij verkopen wel zaden van planten die van nature giftig zijn voor mensen, zoals ridderspoor en vingerhoedskruid. Die zaden en planten bevatten dus van nature wel giftige stoffen.

Waarom staat erbij dat ik de zaden niet mag eten?

Wij verkopen zaden om te zaaien, niet om te eten. Wij voldoen niet aan de eisen voor voedselveiligheid. Zo verpakken wij bijvoorbeeld bloemenzaden van giftige planten en potentieel eetbare zaden met dezelfde machine. Daarom geldt voor alle zaden dat ze niet gegeten moeten worden. Uitzondering hierop zijn de kiemgroente zaden, dit wordt ergens anders verpakt en is volledig voedselveilig.

Uiteraard kan je met mijn zaden wel eetbare planten kweken, zoals eetbare kruiden, vruchten en nieuwe zaden als je zorgt dat die voedselveilig behandeld worden bij het groeien, oogsten en bewaren.

Kloppen de foto’s bij de producten?

Wij zijn er trots op dat we zelf de foto’s maken van onze bloemen, zodat deze goed kloppen bij de producten. Hier en daar zie je nog een foto die niet door ons gemaakt is, je pikt ze er vast snel uit door de andere stijl, dit is tijdelijk totdat we een goede foto hebben kunnen maken. Hou er rekening mee dat hetzelfde bloemenveldje in juni of in augustus er heel anders bij ligt, de foto van een mengsel is dus altijd een momentopname. We proberen uiteraard wel verschillende momenten op de foto te zetten om te tonen bij het product.

MegaMix zomerbloemen

Verzenden jullie naar andere landen?

Wij zijn gevestigd in Nederland en verzenden naar Nederland en België. Per april 2021 kan je niet meer in de webwinkel bestellen uit een ander land, maar we kunnen dit wel per e-mail afhandelen. We berekenen dan de verzendkosten naar jouw land en geven dit door, indien akkoord sturen we het op en regelen we de betaling via een factuur. Als je iets wilt bestellen in Europa kan je hierover mailen naar info@happyseeds.nl.

Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen met iDEAL en handmatige overboeking in Nederland, en voor onze Belgische klanten met MisterCash, Bancontact en Sofort Banking. Je kunt zelf kiezen bij het bestellen.

Bedrijven en gemeentes kunnen ook achteraf betalen op factuur, neem hiervoor contact op per e-mail.

Welke keuzes zijn er voor Happy Seeds verpakkingen?

Bedankjes worden altijd geleverd zoals afgesproken bij het bestellen, hier zijn verschillende keuzes voor. De normale Happy Seeds zaadjes (geen bedankjes) worden geleverd in een groen papieren zakje. Deze is goed recyclebaar als oud papier en eventueel ook composteerbaar. Er zitten dus geen kleurenfoto’s, tekst of laklagen op de zakjes. Alle zaaiinformatie staat op de website. Deze manier van verpakken bespaart verpakkingsmateriaal en draagt mee aan het verminderen van afval en milieuvervuiling. Grote zakken zaden worden met de hand verpakt in hersluitbare plastic zakken.

Op bedankjes kan een zaaibeschrijving worden toegevoegd. Overleg met ons hoe en waar deze geplaatst wordt. Onze bedankjes vind je hier.

Een van onze soorten bedankjes – pergamijnzakjes met zaden

Kan ik een account aanmaken?

Als je wilt kan je een account aanmaken op happyseeds.nl Je kan daar dan op inloggen zodat je het adres niet hoeft in te vullen, je kan zien wat je eerder besteld hebt en je kan BTW facturen downloaden. Het is enorm handig om een account te hebben als je opnieuw besteld! Doordat je ziet wat je besteld hebt kan je direct klikken op elk soort en de zaaibeschrijving lezen.

Het is niet verplicht om een account aan te maken, je kan ook zonder account afrekenen. Als je besteld krijg je niet automatisch een account, je moet zelf aanvinken dat je eentje wilt. Je kan ook je eigen account wissen als je dat wilt. Wij gebruiken het account niet voor marketing of nieuwsbrieven, het is puur voor je eigen gemak. Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen kan je je hier apart voor opgeven.

Statice / Lamsoor

Zit er giftig Jacobskruiskruid in de weidebloemenmix?

Nee, er zit geen Jacobskruiskruid in de weidebloemenmix. Omdat deze plant dodelijk is voor paarden voegen wij dit niet toe. Wij hebben hier helemaal geen zaden van.

Kan je ook een bloemenzaden mix maken voor mij?

Jazeker, ik kan ook een zadenmix maken met alleen de soorten die je wilt. Ik heb alle soorten uit de webwinkel in pure vorm op voorraad. De minimale orderhoeveelheid voor een persoonlijke mix is 100 gram. Van te voren kan ik een offerte voor de prijs maken. Mail naar info@happyseeds.nl Zo maak ik bijvoorbeeld mengsels die veilig zijn voor paarden, runderen, schapen of andere dieren, of mengsels met maar één bloemkleur.

Cosmea wit, met hommel

BTW voor Belgische bedrijven

Heeft u een bedrijf in België en wilt u de BTW verlegd hebben (intracommunautaire levering)? Vul dan een geldig BTW nummer in bij het afrekenen. Als het nummer klopt wordt er 0% BTW gerekend in plaats van de geldende BTW. Als u geen correct BTW-nummer invult wordt de bestelling doorgezet als particulier met berekening van BTW. Dit is na betaling niet te wijzigen. Het is alleen mogelijk om de BTW te verleggen op deze manier als het bezorgadres ook in België is. Vul het BTW-nummer in zonder punten en met BE ervoor. Dus bijvoorbeeld: BE123456789

Nederlandse bedrijven en particulieren in Nederland en België zijn verplicht om BTW af te rekenen. Het BTW-nummer vakje bij het afrekenen moet leeg gelaten worden.

BTW voor Nederland en daarbuiten

Het BTW tarief voor zaden in Nederland is 9%. Het BTW tarief voor zaden in België is 6%. Per 1 januari 2022 rekenen wij het BTW tarief voor het land van bestemming. Als je dus vanuit België besteld betaal je minder BTW. De prijzen op de webshop passen zich aan zodra je bij de adresgegevens “België” als bestemming invult. Tot die tijd zie je de prijzen zoals ze voor Nederland gelden. De prijzen worden op de website altijd inclusief BTW getoond. Als je een Belgisch bedrijf hebt en een geldig BTW-nummer invult dan worden de prijzen na het invullen zonder BTW getoond.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over mijn bestelling?

Als je niet tevreden bent met de bestelling, kan je die 14 dagen na ontvangst weer naar ons terugsturen zolang het niet op maat gemaakt voor jou is. Je ontvangt de betaling die je gedaan hebt dan gelijk weer terug. Laat wel even weten dat het envelopje eraan komt of hoe wij je wel tevreden kunnen maken. De verzendkosten voor retourzending worden niet vergoed, de verzendkosten naar je toe wel. Als je een bestelling hebt gedaan die speciaal voor jou gemaakt is, zoals een zakje die is voorzien van een persoonlijke boodschap, dan kan je die niet terugsturen na ontvangst. Lees hier meer over ons retourbeleid.

Klaprozen, rood

Worden mijn gegevens nog ergens anders voor gebruikt dan de verzending?

Nee, Happy Seeds behandelt jouw gegevens vertrouwelijk en verkoopt hen niet door aan derden. De gegevens worden alleen gebruikt om de bestelling te verzenden of om persoonlijk contact op te nemen over de verzending. Je ontvangt daarna ook geen post of e-mails van ons. Als je aanvinkt dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen, dan krijg je maximaal 4x per jaar een nieuwsbrief. Daar staat vaak een leuke korting in. Afmelden kan altijd met het linkje onder aan elke nieuwsbrief. Lees hier ons hele privacybeleid.

Hoe gaat bestellen in zijn werk?

Als je een bestelling wilt plaatsen kan je in de webshop de gewenste zaadjes in jouw winkelmandje doen. Wanneer je alles gekozen heeft kan je op bestellen klikken en jouw gegevens invoeren. Je kan daarna een betaalmethode kiezen: iDEAL, MisterCash, Sofort Banking of Overboeking. Met de knop “Bestelling Plaatsen” maak je de bestelling definitief. Je krijgt dan een bevestiging te zien en dezelfde bevestiging wordt ook verzonden naar je e-mail adres. Wanneer de betaling ontvangen is worden de zaadjes opgestuurd en krijg je hier ook persoonlijk bericht van per e-mail. Daardoor weet je ook wanneer het ongeveer zal aankomen. Als het een pakket is krijg je ‘s avonds van PostNL nog een track en trace code. Meestal wordt het niet als pakket verzonden, het past dan door de brievenbus. Grotere bestellingen kunnen ook telefonisch of per e-mail worden gedaan, je krijgt dan een factuur als PDF die per iDEAL of overboeking betaald kan worden. Gemeentes en bedrijven kunnen er ook voor kiezen na ontvangst van de zaden te betalen. Bij bestellingen via de webwinkel wordt de factuur als PDF meegezonden bij de laatste e-mail, voor in de boekhouding, deze is dan al betaald.

Kan ik ook kiezen voor een afhaalpunt van PostNL voor mijn pakket?

Dit kan niet direct al gekozen worden bij het afrekenen, omdat veel bestellingen in de brievenbuspost verzonden worden. Maar als je wel een pakket krijgt, krijg je een track en trace e-mail waarin een link staat om het bezorgpunt te wijzigen. Je kan dan kiezen voor een PostNL pakketpunt en het pakket daar naartoe laten sturen.
Vul nooit als afleveradres een pakketpunt in, want zij zullen geen pakketten accepteren die niet via de officiële weg naar hen verzonden zijn. Vul dus altijd jouw eigen adres in bij het afrekenen.

Onze tweeling in lente 2024 bij het inzaaien van een bloemenveld in Groningen

Wat zijn de bedrijfsgegevens van Happy Seeds?

Happy Seeds is opgericht in 2011. Het was toen een eenmanszaak, per 1 april 2021 is het over gegaan op een VOF met een nieuw kvk-nummer. De bedrijfsgegevens en contactgegevens zoals adres en telefoonnummer vind je op de pagina Contact. Wij zitten ook op Instagram voor als je het leuk vindt om de meer dagelijkse dingetjes te volgen van ons bedrijf en tips te krijgen over bloemen zaaien.

Wil je meer lezen over Linda van Zomeren en Koen Munniksma, de eigenaren van Happy Seeds? Lees dan “Over Happy Seeds“.

De waardering van happyseeds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 7091 reviews.
0
MENU
Right Menu Icon