gipskruidGipskruid (Gypsophila elegans) is een hele mooie eenjarige plant die veel wordt gebruikt in boeketten. Iedereen kent het wel als de lange groene sprieten bomvol met een waaier van kleine witte bloemetjes. Vooral naast rozen of in bruidsboeketten wordt gipskruid veel gebruikt. Als je het zelf in de tuin zaait kan je het in juni, juli of augustus plukken voor je eigen boeketten. Of er natuurlijk van genieten in de tuin. Je kan de bloemen ook drogen (niet in de zon) voor een mooi droogboeket.

Gipskruid wordt zo’n 60 cm hoog. Onze variant geeft de bekende witte bloemetjes, er bestaan varianten met roze bloempjes. Gipskruid is eenjarig en bloeit van juni tot augustus.

gipskruid2

Zaaien een verzorging van gipskruid

gipskruid-rozen-boeketHet zaaien van gipskruid zaden is heel gemakkelijk. Je kan gipskruid zaaien in bloembakken, in de border of op een veldje. Zaai niet teveel zaden op één plek, want dan krijgen de planten niet voldoende ruimte. Als je teveel hebt gezaaid kan je de jonge planten het beste uitdunnen. Geef elke plant ongeveer 25 x 25 cm de ruimte. Je kan de plantjes nog uitgraven en met succes verplaatsen tot ze ongeveer 8 cm groot zijn. Gipskruid houdt van een zonnige plek of een plek in halfschaduw.

De zaden zijn te zaaien in mei of juni om hetzelfde jaar nog bloemen te krijgen.

Feitjes over gipskruid

Nederlandse naam Gipskruid
Latijnse naam Gypsophila elegans
Kleur Wit
Hoogte 60 cm
Bloeiperiode Juni tot augustus
Lichtwensen Zonnig / halfschaduw
Grondwensen Alles geschikt
Zaaiplaats Border, kan ook op veldje

Gipskruid is hier bij ons te bestellen.

gipskruid-happy-seeds

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 593 reviews.