Zomeradonis / kooltjevuur

kooltje vuurZomeradonis, wie wil dat nou niet in de tuin? Een bloem die genoemd is naar de Griekse god Adonis, de geliefde van Aphrodite, de godin van de liefde. Dat moet wel een prachtige plant zijn! En dat is de zomeradonis (Adonis aestivalis) zeker! Met zijn prachtige rode bloemen met zwart hartje steelt hij de show.

De zomeradonis heeft ook een minder bijzondere naam die ook veel wordt gebruikt: kooltje vuur. Dat wordt vooral gebruikt voor de variant met rode bloemen. Bij Happy Seeds kan je alleen deze variant bestellen.

Alle plantendelen van kooltje vuur zijn giftig als ze opgegeten worden.

Kooltje vuur is uitstekend voor in borders. Hij wordt zo’n 25 cm – 40 cm hoog. Het is een eenjarige plant dus hij zal hetzelfde jaar van het zaaien ook nog bloeien. Hij bloeit in juni, juli en ongeveer tot half augustus. Je kan hem eind maart tot eind mei buiten zaaien. Als je teveel hebt gezaaid kan je de planten het beste uitdunnen als ze nog jong zijn. De zomeradonis houdt van een zonnige plek met veel voedsel en kalk in de grond.

kooltje vuur zomeradonis

Feitjes over Zomeradonis / kooltje vuur

Nederlandse naam Zomeradonis / Kooltje vuur
Latijnse naam Adonis aestivalis
Hoogte 25 – 40 cm
Zaaiperiode eind maart tot eind mei
Bloeiperiode juni, juli, half augustus
Zaaiplaats border
Kleur bloemen Rood met zwart hartje

Je kan kooltjevuur / zomeradonis zaden bij ons bestellen in de webshop. Bekijk hier direct de bestelpagina voor de zomeradonis.

zomeradonis kooltje vuur

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 6225 reviews.