Aster

De aster is echt een prachtige bloem. Ze zijn te vinden in verschillende kleuren en ook in verschillende hoogtes. Wij verkopen de variant die laag blijft, zo’n 20 à 25 cm hoogte, met verschillende kleuren bloemen. De hartjes van de bloemen zijn geel en de bloemen zijn paars, lila, wit, roze en rood.

De Latijnse naam van de aster is Callistephus chinensis.

De aster doet het perfect in een bloempot, bloembak of gewoon zo in de tuin. Onze lage aster is de variant die mooi compact blijft. Je kan die hier bestellen in de webwinkel.

Onze lage aster kleurenmix

Zaaien van asters

Paarse enkelbloemige asters

Het zaaien van asters is heel makkelijk. Aster mag in mei gezaaid worden en bloeit wat later dan veel andere bloemen, waardoor je ook later in het seizoen nog prachtige bloemen hebt.

Zaaien van deze aster kan in mei of begin juni. De aster houdt van vruchtbare grond, liefst goed luchtig geschoffeld. De bloeitijd is van juli tot september, soms zelfs nog wat langer.

Het zaaien van asters gaat als volgt:

Spit een deel van de tuin om of vul een bloempot of bloembak met potgrond. De plantjes moeten uiteindelijk zoveel mogelijk in de zon of halfschaduw komen te staan.

Strooi de zaadjes uit over de bodem en dek héél licht toe met aarde. Zorg ervoor dat je niet teveel zaadjes op één plek zaait, want anders gaan de planten elkaar in de weg zitten bij de groei.

Verzorg de zaadjes door ervoor te zorgen dat onkruid geen kans heeft en de grond niet helemaal uitdroogt. Wanneer de asters al kleine plantjes zijn geworden, kan je eventueel wat plantjes weghalen om de rest meer kans te geven. Vooral als ze dicht op elkaar staan.

Verzorging van de aster

Zorg ervoor dat de asters niet lange tijd zonder water zitten, dit belemmerd een goede groei. De bloei wordt verlengt als je de oude bloemen weghaalt. De aster heeft dan meer energie over om nieuwe bloemen te maken. Als je zelf zaden wilt oogsten moet je de uitgebloeide bloemen niet weghalen, want hier ontwikkelen zich de nieuwe zaden.

Zijkant en blad van de aster

Feitjes over asters

Nederlandse naam Aster
Latijnse naam Callistephus chinensis.
Kleur van de bloemen Veelkleurig
Hoogte 20 tot 25 cm
Zaaiperiode buiten mei tot begin juni
Lichtwensen Zonnig tot halfschaduw
Bloeiperiode juli tot september
Zaaiplaats In tuin of bloembak of -pot

Je kan onze laagblijvende aster hier bestellen.

Onze zaden van de kleurenmix lage aster
De waardering van happyseeds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 7024 reviews.
0
MENU
Right Menu Icon