Chinese bieslook

Chinese bieslook is een heerlijk geurig kruid dat gebruikt kan worden in allerlei gerechten.  Chinese bieslook smaakt een beetje naar gewone bieslook en een beetje naar knoflook. Daarom wordt deze soort ook wel ‘knoflookbieslook’ genoemd. Maar als je het eet, ruik je gelukkig niet naar knoflook! De leuke groene sprieten en de witte bloemetjes zijn ook nog eens heel leuk om te zien.

Chinese bieslook in bloei
Chinese bieslook in bloei

Het kweken van chinese bieslook is heel makkelijk, het kan in een bloempot in huis of op het balkon, of gewoon in de volle grond van je tuin. Hieronder kan je lezen hoe dat gaat. Wil je zaden bestellen, kijk dan hier.

Op zoek naar normale bieslook? Lees dan de pagina Bieslook.

Zaaien van bieslook

Je kan de zaadjes zaaien in een potje voor in de vensterbank of op het balkon, of gewoon in de tuin. In de tuin moet je het stukje grond waar je het gaat zaaien goed schoffelen. Je kan dan de zaadjes zaaien in groepjes van 3. Maak met je vinger een gaatje in de grond (1 cm diep) en strooi daar 3 zaadjes in. Dek het gaatje toe en zaai nog meer van zulke gaatjes op ongeveer 15 cm afstand van elkaar. Mochten de plantjes te groot worden voor hun gebiedje, dan kan je ze makkelijk uitgraven en een stukje verder weer planten.
Voor zaaien in potjes vul je een potje of bakje met potgrond. Zorg ervoor dat er een gat onderin het potje zit zodat het water kan weglopen. Zaai de zaadjes in groepjes van drie door een gaatje in de grond te maken met je vinger ( 1cm diep) en strooi daar 3 zaadjes in. Dek het gaatje weer toe. Je kan ze in een pot op ongeveer 7 cm van elkaar zaaien zodat je een hele dichte bos bieslook in het potje krijgt.

Verzorging

De verzorging van bieslook is makkelijk. Zorg dat de plantjes genoeg water hebben door de grond licht vochtig te houden. Plaats het potje op een plek met veel licht maar niet gelijk in de volle zon. Meer hoef je niet te doen!

Oogsten

Als je zin hebt in een lekkere bieslook-knoflook smaak in een gerecht, is het tijd om te gaan oogsten! Dit kan vanaf dat de planten 15 cm hoog zijn. Knip met een scherp schaartje de sprietjes van de bieslook dichtbij de grond af. Je kan deze sprietjes in kleinere stukjes knippen, even afspoelen en dan aan je gerecht toevoegen. De bloemetjes zijn ook eetbaar en erg leuk om je gerecht mee te versieren!

Nederlandse naamChinese bieslook
Latijnse naamAllium tuberosum
Kleur bloemenWit
Hoogte20 tot 50 cm
BloeiperiodeJuli tot oktober
LichtwensenZonnig tot halfschaduw
GrondwensenAlles geschikt, niet te nat
ZaaiplaatsIn de bloembak, tuin of potje

Koop in de webwinkel de Chinese Bieslook zaden of onze gewone bieslook zaden. Klik op de link om dat product te bekijken en eventueel direct te bestellen.

De waardering van happyseeds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 7091 reviews.
0
MENU
Right Menu Icon