Oosterse papaver, Papaver orientale, Papaver somniferum en Papaver rhoeas zijn allemaal soorten en namen voor de klaproos. Bij Happy Seeds vind je Papaver rhoeas, de gewone klaproos, en de slaapbol Papaver somniferum.

Klaprozen zijn prachtige planten met opvallende bloemen in veel verschillende kleuren. De natuurlijke en meest voorkomende kleur is rood. In het midden van de bloem zit het hartje, die is in de meeste soorten rood met zwart. De oriëntaalse papaver heeft vier zwarte vlekken in de binnenste bloemblaadjes.

Deze tekst gaat over de gewone klaproos Papaver rhoeas.

Veldje met klaprozen

Zaaien van klaprozen

Het zaaien van klaprozen is heel simpel: je strooit de zaadjes uit in de tuin op een stukje geschoffelde grond. Je kan ze ook op een veldje uitstrooien waar al wat onkruid of spaarzaam gras groeit. Ook een randje gras langs een sloot of weiland is heel geschikt om klaprozen in uit te zaaien. Je kan zaaien in maart – april zodat  je hetzelfde jaar nog bloemen krijgt. Als je klaprozen in de zomer of herfst zaait gaan ze volgend jaar bloeien.

Kies een plekje uit waar veel zon komt. Klaprozen groeien op bijna alle soorten grond, behalve als het echt heel nat is. Zorg dus dat ze niet in een plek gezaaid worden waar wel eens een plas water blijft staan.

Kleurenmix van de klaproos Papaver rhoeas

Verzorging

Klaprozen hebben geen verzorging nodig na het zaaien. De bloemen ontwikkelen zelf weer zaadjes als ze uitgebloeid zijn. Die kan je verzamelen om ergens anders weer uit te zaaien, of je kan ze laten zitten zodat ze zich rond de planten verder uitzaaien. Je kan dus elk jaar nieuwe klaprozen krijgen van één Happy Seeds zakje.

Feitjes over de klaproos

Nederlandse naam Klaproos
Latijnse naam Papaver sp.
Kleurvariaties Rood, roze, wit
Hoogte 20 tot 60 cm
Bloeiperiode Juni tot augustus
Lichtwensen Zonnig
Grondwensen Alles geschikt, niet te nat
Zaaiplaats In de tuin of op een veldje

Bij Happy Seeds kan je verschillende soorten klaproos bestellen. We hebben de gewone klaproos Papaver rhoeas in de rode klaproos variant en de roze klaproos variant, we hebben ook de bolpapaver Papaver somniferum .

U kunt ook kiezen voor klaproos zaadjes als cadeautje of bedankje voor een bruiloft, doopfeest of jubileum. Bekijk daarvoor onze bedankjes.

klaproos
Papaver rhoeas Papaver rhoeas

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 66 reviews.