Bloemen in pot of bloembak

goudsbloemen op balkon
Goudsbloemen

Dus jij wilt een prachtige bloemenzee in een bloempot of bloembak? Natuurlijk kan je dat zelf!

Lees hieronder de stap-voor-stap uitleg voor het zaaien van bloemen in bloempotten en -bakken.

Deze beschrijving geldt voor bloempotten en -bakken voor binnen en buiten. Sommige soorten bloemen zijn geschikter voor buiten, anderen voor binnen. Dat kan je allemaal vinden in de webshop.

Bloemen zaaien in pot of bloembak stappenplan

Zorg dat je een mooie bloempot of bloembak hebt die groot genoeg is voor de bloemen die je erin wilt houden. De pot of bak moet een of meer gaten in de bodem hebben zodat een teveel aan water weg kan stromen.
Vul de pot of bak met potgrond. Dit is makkelijk te kopen in alle tuincentra, bouwmarkten, bloemenzaken en vaak ook in supermarkten.
Strooi de zaadjes uit over de potgrond in de bloempot. Elk soort heeft zijn eigen zaaidichtheid: dit staat gewoon vermeld in onze webwinkel bij elke soort bloem.
Strooi ongeveer 1 a 2 cm potgrond over de zaadjes heen en geef ze een scheutje water. De zaadjes zijn gezaaid!
Afhankelijk van het soort bloem dat je gezaaid hebt kan je binnen 1 tot 4 weken plantjes ontdekken. Zorg dat ze voldoende water hebben: de grond moet altijd een beetje vochtig zijn, maar er moet geen water op blijven staan.

Ons assortiment zaden

Zaadjes van allerlei planten die geschikt zijn voor in een bloembak zijn te koop in onze webshop. Bij de zaadjes staat of ze geschikt zijn voor een bloembak of bloempot. Alle soorten die geschikt zijn voor een bloembak of bloempot kunnen in de lente en zomer ook direct in de tuin gezaaid worden.

klokje-paars
Klokje
De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 5619 reviews.