Wat een hitte en droogte

24 juli 2018

Wat is het warm en wat is het droog overal. Het gras is geel en dor en zelfs bomen hebben zoveel last van de droogte dat ze hun blad verliezen. Bloemen doen het meestal ietsje beter dan gras omdat zij doorgaans diepere wortels hebben. Maar ook zij kunnen niet tegen deze droogte, vooral als ze op zandgrond staan of ver bij een bron van water vandaan. Let er dus op dat jouw gezaaide planten niet verdrogen, want dan zullen ze helaas niet bloeien en zal je de eenjarige soorten ook volgend jaar niet meer terug zien.

De enige manier om verdroging van planten in tuin en veld tegen te gaan is ze water geven. Om niet extra drinkwater te gebruiken, kan je ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk water opvangt bij je dagelijkse bezigheden. Douchewater zonder zeep er in, het water waarmee je fruit of groente gewassen hebt, het koude water dat je laat lopen voordat de kraan warm water geeft en alle restjes water die je normaal wegspoelt kan je opvangen om aan de planten te geven. Zo gebruik je niet meer schoon water dan anders en zorg je er toch voor dat de plantjes blijven leven.

Voor de meeste soorten bloemen is het momenteel al te laat om te zaaien om dit jaar nog bloemen te zien. Sommige soorten groeien zo snel dat het wel kan. Maar let er op dat kiemplantjes nog veel gevoeliger zijn voor zon en droogte. Als je weinig tijd hebt om in de weer te gaan met water dan kan je misschien beter wachten met zaaien tot de herfst of volgende lente.

Hopelijk komt er snel regen!

Blauwe korenbloem met hommel

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 528 reviews.