Nieuwe soorten bloemen en een kruid in de webwinkel

De nieuwe klimmende winde
De nieuwe klimmende winde

16 februari 2018

Vanaf deze week zijn er weer enkele nieuwe soorten te bestellen in de webwinkel. Naast zorgen dat ik alle soorten die ik al eerder gekozen heb op voorraad hou, vind ik het ook altijd heel leuk om nieuwe soorten uit te zoeken.

Dit zijn de nieuwe soorten (foto’s staan onderaan):

 • Cosmos sulphureus – Oranje Cosmea
  Dit is een zustersoort van de bekende Cosmea. De bloemen zijn prachtig diep oranje en hebben een half-dubbele rand kroonbladeren. Bijen, vlinders en hommels zijn dol op dit soort. Bestel hem hier of lees meer over het zaaien. Het is een eenjarig soort, dus dit jaar zaaien betekend nog dit jaar bloemen zien.
 • Tweekleurige Cosmea
  We blijven nog even bij de Cosmos familie, want naast de Cosmea roze-wit-fuchsia-kleurenmix heb ik nu ook de tweekleurige Cosmea. De bloemen zijn allemaal lichtroze met felroze randjes. Het ziet er prachtig uit. Bestel hem hier. De Latijnse naam van cosmea is Cosmos bipinnatus.
 • Koriander
  Sommige mensen houden enorm van de smaak van koriander, anderen vinden het naar zeep smaken. Gek hoor! Ik ben fan van de smaak van koriander en eet het vaak in Mexicaanse wraps of in de soep. Met deze korianderzaadjes kan je zelf koriander kweken en het blad gebruiken in het eten. Je kan het in de lente en zomer in de tuin zaaien en verder het hele jaar door in de vensterbank. Bestel koriander hier.
 • Chinees Vergeet-mij-nietje (Cynoglossum amabile)
  De Chinese vergeet-mij-niet lijkt erg op het bekende vergeet-mij-nietje, maar groeit veel sneller. Daardoor zal het al gelijk in het eerste jaar bloeien. Bij het ‘normale’ vergeet-mij-nietje duurt het een jaar langer. De bloemen van de Chinese vergeet-mij-niet zijn prachtig blauw en lieflijk. Ze doen het geweldig in de border of in een bloembak. Ik vind het jammer dat dit soort “chinees vergeet-mij-nietje” heet, alsof het een namaak is van de echte vergeet-mij-nietjes, terwijl dit soort op zichzelf gewoon prachtig is. Lees meer over het zaaien of bestel direct op deze pagina.
 • Klimmende Winde (Ipomoea purpurea)
  Een prachtige klimplant die niet zal gaan woekeren. Enorme bloemen in paars en roze. Echt een aanwinst voor langs een hek of klimrek. Bestel hem hier.

Tot zover de nieuwe soorten. Ik denk dat ik dit jaar nog wel enkele nieuwelingen ga kiezen. Heb je een soort die je graag terug wilt zien in de webwinkel? Stuur mij dan een berichtje.

De tweekleurige Cosmea
Chinees vergeet-mij-nietje
Chinees vergeet-mij-nietje
Koriander
Onze kleurenmix van de oranje Cosmea – Cosmos sulphureus

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 164 reviews.