Er kan nog volop gezaaid worden!

8 mei 2020

Kan ik nu nog zaaien? Deze vraag krijg ik steeds vaker. Mensen maken zich zorgen of ze niet te laat zijn met zaaien. Gelukkig is dat niet zo, er zijn nog heel veel soorten die nu gezaaid kunnen worden. Voor sommige soorten is het zelfs beter om later gezaaid te worden, zoals cosmea en klimmende winde, omdat zij niet tegen vorst kunnen. En tot half mei kan vorst theoretisch ’s nachts nog voorkomen.

Eenjarige soorten zijn soorten die dit jaar nog gaan bloeien als je ze nu zaait. Voorbeelden zijn: cosmea, korenbloem, sneeuwkleed, vlas, Oost-Indische kers, eenjarige stokroos en bijenvoer. Zaai ze zo snel mogelijk en geniet van de bloemen deze zomer!

Tweejarige soorten groeien dit jaar en bloeien volgend jaar. Je ziet nu bijvoorbeeld de paarse judaspenning bloeien, deze plant was vorig jaar alleen een krans van bladeren op de grond, maar nu een prachtige bloeiende plant. Andere bekende tweejarigen zijn vergeet-mij-nietjes, tweejarige stokrozen, teunisbloem en muskuskaasjeskruid. Tweejarigen kan je veel later in het jaar nog zaaien, meestal tot eind juli. Ze hebben dan alsnog genoeg tijd om te groeien totdat het weer winter is. De bloei komt het volgende voorjaar.

Onze mengsels zijn in mei ook nog gewoon te zaaien.

Rotstuin bloemenmix
De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 2713 reviews.