Hoe gaat het nu met het bloemenveld?

19 juni 2020

Op 31 maart heb ik een veldje ingezaaid hier in de stad Groningen. Bekijk hier de foto’s daarvan. Inmiddels is het alweer een poosje later dus tijd voor de tussenstand. Er staat al veel in bloei, maar het merendeel moet nog beginnen. Toch zoemt het er al van de hommels en bijen die op de bloemen afkomen. Er staat wat onkruid hier en daar, voornamelijk distels, maar wat je ziet zijn toch voornamelijk bloemen. Dit veld is ingezaaid met weidebloemenmix.

Deze foto’s zijn vandaag gemaakt:

Je ziet hier bijenvoer (phacelia), blauwe en roze korenbloemen, oranje slaapmutsjes, rode, roze en witte klaprozen, wit gipskruid, gele mosterd en nog ongeopende slaapbol.

Dit is nog maar het begin, want veel soorten bloeien nog niet. Als je goed kijkt zie je grote zonnebloemen staan, de bloem nog maar een klein knopje. De bolpapaver is al flink groot maar de bloem zit nog dicht. Ook zijn er nog maar enkele korenbloemen geopend terwijl er veel klaar staan om te bloeien. Half juli, over een maandje dus, is het veld op zijn top. Daarna gaat de bloei gewoon nog door tot aan de herfst.

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 4249 reviews.