Goudsbloemen zaaien

Oranje goudsbloem

Goudsbloemen zijn prachtige oranje bloemen van tot wel 7 cm in doorsnede. Ze zijn prachtig om te zien en vooral niet moeilijk om te zaaien! Ze houden van zon en bloeien van juni tot september.

Je kan goudsbloemen zaaien in de border of in een grote bloempot voor op het balkon of in de vensterbank. Goudsbloem bloeit enthousiast door en zal ook veel nieuwe zaden afzetten om opnieuw uit te zaaien.

Je kan oranje goudsbloemenzaden bestellen in de webshop of de kleurenmix. Of een grootverpakking in elke kleur. Wij kunnen ook goudsbloemenzaden verpakken in bedankjes voor bruiloften, een gouden jubileum of als leuk presentje voor medewerkers of relaties.

Gele en oranje goudsbloemen in onze kleurenmix

Zaaien van goudsbloemen

Het zaaien van goudsbloemen is simpel: je strooit de zaden uit in de tuin op een stukje geschoffelde grond. Bedek het een klein beetje met aarde. Zaaien kan je doen in maart, april, mei of juni als je dat jaar nog bloemen wilt. Als je goudsbloemen in de zomer of herfst zaait gaan ze het volgende voorjaar bloeien. Goudsbloem is eenjarig, dus je zal hetzelfde jaar nog bloemen zien. De bloei is tussen juni en september, soms zelfs nog wat langer.

Soort grond en lichtwensen

Kies een plekje uit waar veel zon komt. Goudsbloemen groeien op bijna alle soorten grond, behalve als het echt heel nat is. Zorg dus dat ze niet in een plek gezaaid worden waar wel eens een plas water blijft staan. Voedselrijke grond heeft de voorkeur.

Goudsbloem dubbelbloemig, oranje

Verzorging van goudsbloemen

Goudsbloemen hebben geen verzorging nodig na het zaaien. De bloemen ontwikkelen zelf weer zaadjes als ze uitgebloeid zijn. Die kan je verzamelen om ergens anders weer uit te zaaien, of je kan ze laten zitten zodat ze zich rond de planten verder uitzaaien. De zaden overleven vorst. Je kan dus elk jaar nieuwe goudsbloemen krijgen van één Happy Seeds zakje.

Feitjes over de goudsbloem

Nederlandse naamGoudsbloem
Botanische naamCalendula officinalis
KleurOranje of geel
Hoogte30 tot 50 cm
BloeiperiodeJuni tot september
LichtwensenZonnig
GrondwensenAlles geschikt, niet te nat
ZaaiplaatsIn de tuin of in een grote bloembak

In onze webshop kan je oranje goudsbloemen zaden bestellen of de de geel-oranje goudsbloem kleurenmix. Bekijk het ook hieronder:

De waardering van happyseeds.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 7024 reviews.
0
MENU
Right Menu Icon