De beste tijd om te zaaien: nu!

29 april 2018

Voor de meesten soorten bloemen is nu echt de beste tijd om te zaaien. Het weer is goed, het vriest niet meer en concurrerende planten zijn nog niet zo groot. Als je een eenjarig soort nu zaait, zal hij komende zomer nog bloeien. Je kan zo een kaal stukje grond of tuin snel opfleuren. Ook help je bijen, hommels en vlinders ermee. En door hen te helpen, help je indirect ook weer vogeltjes, egels en andere dieren.

Wat bij Happy Seeds het meest populair is, is de weidebloemenmix en bloemenmix voor bijen. Beide mengsels bevatten verschillende soorten zaden, ze bloeien op verschillende tijden waardoor er lang wat in bloei staat. De bloemenmix voor bijen is iets meer gericht op bijen en minder op hoe aantrekkelijk het is voor de mens. De weidebloemenmix is ook heel geschikt voor bijen en andere insecten, maar er is ook extra rekening gehouden met wat mooi wordt gevonden. Er zitten dus enkele soorten bij die niet zo druk bezocht worden als de soorten in de bijenbloemenmix.

Kan je nu nog niet zaaien?

Geen nood! Er zijn ook soorten die (veel) later gezaaid mogen worden. Sommige daarvan zijn tweejarige soorten, die zullen vroeg komend jaar bloeien, maar er zijn ook een aantal super leuke eenjarige soorten die later gezaaid mogen worden en die toch dit jaar nog tot bloei komen. En als je in de herfst zaait zorg je volgend jaar voor mooie bloemen.

Bijtje op kamille

Snelle levering

Ik ben de komende weken weer compleet beschikbaar voor het verzenden van zaden. Ik streef er naar om de bestelling een werkdag na het bestellen te laten bezorgen binnen Nederland. Om toch wat armslag te hebben, garandeer ik dat je de zaden binnen 4 werkdagen in huis hebt. Voor bedankjes geldt een langere levertijd.

Bestel in de webwinkel

Enthousiast geworden? Bekijk dan het assortiment in de webwinkel.

Bij elk van de soorten staat beschreven wanneer ze gezaaid mogen worden en wanneer ze zullen bloeien. Vragen? Bel of mail mij! info@happyseeds.nl (Linda)

De waardering van happyseeds.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 593 reviews.